fbpx
Kosmetika

Aknės gydymas

Prie populiariausių odos problemų pelnytai galime priskirti aknę. Jei esate su šia problema susidūrę, tai puikiai žinote, kokia nelengva kova laukia ir kaip svarbu rinktis tinkamas odos priežiūros priemones. Tai problema, turinti neigiamos įtakos ne tik odai, bet ir pasitikėjimui savimi, tad labai svarbi tikslinga kova. Aknei būdingi spuogeliai, kurie neretai po savęs palieka randus odoje. Tai tik patvirtina būtinybę nenumoti ranka, o rinktis geriausiai šiai ligai gydyti skirtas priemones.

Kas yra aknė?

Tai odos liga, pasireiškianti spuogeliais ir įvairias bėrimais. Aknė paprastai vadinama paauglių odos problema, bet dažnai pasitaiko, kad išlieka aktuali ir vyresniame amžiuje.

Aknė, priklausomai nuo jos pasireiškimo ir sudėtingumo, gali būti kelių tipų. O renkantis netinkamas kosmetikos priemones gali pasireikšti kosmetinė aknė, kai smulkių pūlinėlių bei inkštirų atsiranda skruostų zonoje.

Dažniausiai aknės pažeidžiamos zonos yra veidas, nugara, pečiai, krūtinė, kaklas ir rankos iki alkūnių.

Kokios aknės atsiradimo priežastys?

Galima paminėti kelis veiksnius, kurie skatina aknės atsiradimą: suaktyvėjusi hormonų gamyba, riebalų išsiskyrimas, bakterijų dauginimasis, pernelyg stiprus plaukų maišelių angų ragėjimas. Taip pat aknės atsiradimui ar suaktyvėjimui įtakos gali turėti menstruacijos, tam tikri medikamentai, stresas.

Mityba, su ja susiję virškinamo trakto sutrikimai taip pat nereta aknės atsiradimo priežastis. Aštrus maistas, gausus pieno produktų vartojimas ir kt. gali paskatinti ar suaktyvinti šią odos problemą.

Negana to, teigiama, jog polinkis sirgti akne gali būti paveldimas.

Kokie kosmetikos priemonių ingredientai yra naudingi aknės pažeistai odai?

Aknė yra tokia odos problema, kurios per dieną tikrai neatsikratysite. Tam reikės laiko. Juo labiau kad ši odos liga linkusi atsinaujinti, todėl labai svarbus požiūris į gydymą, kokybiškų kosmetikos priemonių pasirinkimas, nuoseklumas. Aknės pažeistai odai tinkama priežiūra yra reikalinga nuolat. Labai svarbu naudoti specialiai tokiai odai skirtas priemones, užtikrinti tinkamą odos valymą. Taigi, kokių ingredientų ieškoti odos priežiūros priemonių sudėtyje?

Jojobos aliejus bus puikus pasirinkimas. Jis turi daug vitamino E, kuris odai itin naudingas. Šis aliejus pasižymi tuo, jog nekemša porų ir efektyviai gali padėti subalansuoti riebalinių liaukų veiklą, kas itin aktualu sergantiems akne.

Verta pasižvalgyti ir priemonių, sudėtyje turinčių arbatmedžio aliejaus. Pastarasis yra puiki antibakterinė priemonė, kas labai svarbu esant spuogeliams, pūslelėms ir panašiems odos pažeidimams. Šį aliejų galima naudoti ir gryną – tokiu atveju jis bus puikus pasirinkimas spuogelių dezinfekavimui.

Rinkitės priemones, turtingas vitaminų A, C ir E, – ši trijulė odai yra labai reikšminga, kai ją reikia drėkinti, maitinti, o spuogų gydymui vitaminas A yra tobulas pasirinkimas.

Aknė dažniau pasireiškia riebios ar mišrios odos savininkams. O aknės gydymas, ypač medikamentinis, paprastai odą sausina. Todėl Jūsų odos priežiūros priemonių arsenale būtinai turėtų atsidurti kokybiškas drėkinamasis kremas, ne mažiau svarbios ir raminamuoju poveikiu pasižyminčios priemonės, pavyzdžiui, kremai, losjonai.

Svarbu žinoti ir tai, kad aknei reikalingas kompleksinis gydymas ir odos priežiūra. Taigi, privalu ne tik atsakingai rinktis tinkamas kosmetikos priemones, bet ir apsilankyti pas dermatologą, nes neretai šiai odos problemai gydyti reikalingi ir medikamentai, gydomieji tepalai ar specialūs gydymo metodai.

Kaip minėjome, į aknę linkusiai odai itin svarbus jos valymas. Kokybišku prausikliu būtina odą kruopščiai valyti rytais ir vakarais.

Itin reikšmingas odos priežiūros priemonių natūralumas. Venkite kenksmingų, aromatinių medžiagų turinčių kosmetikos priemonių, kurios dirgins odą ir skatins odos problemų vystymąsi.