fbpx
Maisto papildai

Spirulina

Spirulina

Dumblas spirulina – tai spirulina melsvadumblis, kurį lietuviškai galite išgirsti vadinant plokščiąja vingrūne. Šiam melsvadumbliui būdingos labai retos medžiagos, kurios žmogaus organizmui neįtikėtinai reikšmingos.

Spirulina: kokia nauda?

  • teigiamai prisideda prie gyvenimo kokybės bei ilgaamžiškumo;
  • stiprina imunitetą;
  • papildo organizmą reikiamais vitaminais ir mineralais;
  • suteikia energijos;
  • mažina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis;
  • reguliuoja sutrikusią žarnyno veiklą;
  • teigiamai veikia kepenų veiklą;
  • valo organizmą;
  • gerina maisto sudėtį ir subalansuoja sutrikusius medžiagų apykaitos procesus.

Tokią naudą teikia Spirulina ir šis sąrašas dar galėtų būti tęsiamas.
Spirulina išsiskiria savo sudėtimi, kurioje net 65–71 proc. baltymų. Be tokio didelio baltymų kiekio, Spirulinos sudėtyje taip pat yra net 18 aminorūgščių, iš kurių net 7 organizmas pats negamina, todėl jų tiesiog privalu gauti su maistu.

Spirulina: kada vartoti?

Be to, kad jis turi labai didelę naudą besilaikant dietos, sportuojant, Spirulina vertė dar padidėja šaltuoju metų laiku, artėjant pavasariui, kai žmogaus organizmas būna išsekęs, stokoja vitaminų ir kitų reikalingų medžiagų, imunitetas pasilpęs, o natūrali organizmo apsauga gerokai sumažėjusi.
Spiruliną tikslinga vartoti, jei juntate nuovargį, daug protiškai dirbate, taip pat jei vargina galvos ar raumenų skausmai.

Kokiomis ligomis sergant tikslinga vartoti Spirulina?

  • širdies ir kraujagyslių ligas;
  • anemiją;
  • sutrikusią žarnyno veiklą;
  • padidėjusį cholesterolio kiekį;
  • kepenų ligas;
  • sutikusią mitybą.

Komentuoti

Komentuoti