fbpx
Maisto papildai

Omega riebalų rūgštis

Omega

Kodėl svarbu vartoti omega – 3 riebalų rūgštis ir kokią jų nauda organizmui?

  • Omega-3 rūgštys priklauso nepakeičiamųjų riebiųjų rūgščių grupei. Nepakeičiamosiomis jos vadinamos todėl, kad mūsų organizmas nesugeba jų pagaminti, todėl turime gauti šių riebalų rūgščių su maistu arba vartojanti specialius papildus.
  • Omega 3 rūgštys svarbios kraujagyslių sistemai palaikyti, slopina aterosklerozės vystymąsi, gali padėti sumažinti kraujospūdį, cholesterolio kiekį kraujyje, padeda išvengti depresijos, taip pat yra reikšmingos senatviniam regėjimo sutrikimui.
  • Omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštys svarbios smegenų membranų funkcijoms ir smegenų aktyvumui, normaliam odos funkcionavimui, organizmo atsparumui, kraujo klampumui ir krešumui (mažina trombocitų agregaciją), kraujospūdžiui.
  • Nenormalus omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių santykis yra susijęs su kraujagyslių membranų lipidų sudėties pokyčiais ir padidėjusia tikimybe susirgti ateroskleroze ir uždegiminėmis ligomis. Nepakeičiamųjų omega-6 riebalų rūgščių stoka turi įtakos augimo atsilikimui, odos pažeidimams, reprodukcinės sistemos pažeidimams, kepenų suriebėjimui.
  • Omega -3, Omega-6 ir Omega-9 riebiųjų rūgščių trūkumas lemia tai, kad organizmas nuolat smegenims siunčia signalus, reikalaudamas riebalų. Tuomet nesąmoningai valgome riebius produktus. Deja, dažniausiai tai yra maistas, kuriame yra būtent žalingi riebalai. Todėl labai svarbu pakankamai aprūpinti organizmą Omega 3,6 ir 9 rūgštimi, kad galėtume tinkamai reguliuoti kūno svorį ir nepriaugti nereikalingo svorio.

Komentuoti

Komentuoti